#

Başkan Çetin Akın’dan Engelliler Günü Mesajı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Çetin Akın mesajında dezavantajlı vatandaşların yaşadıkları sorunların herkesin ortak sorunu olduğunu belirterek bu sorunların çözüme kavuşması için toplumsal bir gayretin gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Çetin Akın’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı şu şekilde:

“Birleşmiş Milletler öncülüğünde engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmaları ve engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlayabilmek amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ilan edilmiştir.

Dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşadıkları tüm sorunlar, yalnızca kendileri ve ailelerinin değil hepimizin ortak sorunudur. Bu sorunların çözüme kavuşması, dezavantajlı vatandaşlarımızın eşit ve adil şekilde toplumsal yaşama en üst seviyede katılımlarının sağlanması için gerekli gayreti göstermeliyiz.

Turgutlu Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak ve onların toplumsal yaşama katılımlarını artıracak çalışma ve projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yalnızca özel günlerde değil, tüm imkanlarımızla her zaman dezavantajlı kardeşlerimizin yanındayız.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde sevgi, saygı ve hoşgörüyle aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını belirtiyor, engelsiz bir yaşam için farkındalık ve duyarlılığın artmasını temenni ediyorum.”