#

Başkan Çetin Akın’dan İrem Bebek İçin Yardım Çağrısı

Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Temmuz Ayı Meclis Toplantısında beş madde görüşüp karara bağlandı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın meclis toplantısında açılış konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasına SMA hastalığı ile mücadele eden İrem’in sağlığına kavuşması için başlatılan yardım kampanyasına destek olunması çağrısında bulunarak başladı. Başkan Çetin Akın ayrıca İrem bebek için Turgutlu Belediyesi Encümenin oy birliğiyle 25 bin TL nakdi yardım yapma kararı aldığını, önümüzdeki günlerde ise Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünde yardım kermesi düzenleneceğini ifade etti.

Konuşmasında Sivas, Başbağlar, Suruç, Srebrenitsa ve Urumçi Katliamları ile Çorlu Tren Kazasında hayatlarını kaybedenleri rahmetle anan Başkan Çetin Akın, insanlığın bir daha böylesine acılar yaşamaması temennisinde bulundu.

15 Temmuz’un yıl dönümüne de konuşmasında yer veren Başkan Çetin Akın, Türk Milleti’nin FETÖ Terör örgütünün darbe girişimine karşı en güzel cevabı verdiğini, canları pahasına darbe girişimine engel olduklarını söyledi. Başkan Akın ayrıca, “15 Temmuz’un yıl dönümünde milletimizin birliği, ülkemizin aydınlık yarınları için korkmadan vatan hainlerine geçit vermemek adına canını hiçe sayan kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir başta olmak üzere hayatını kaybeden 251 yurttaşımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Ülkemize, cumhuriyetimize, demokrasimize, bağımsızlığımıza kast edilen tüm darbelerin her zaman karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Akın, Kurban Bayramı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini de paylaşarak “Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı pekiştiren Kurban Bayramı’nın sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde yaşanmasını diliyorum. Mübarek Kurban Bayramı’nın tüm dünyaya, İslam Coğrafyasına, ülkemize ve Turgutlu’muza sağlık, barış, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini ümit ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun” dedi.

“Kamuoyunun ortak sesi olan, halkın doğru, objektif ve şeffaf bir şekilde haber almasını sağlayan basın emekçilerimizin özverili çalışmaları yadsınamaz bir gerçektir” sözleriyle basın emekçilerinin Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Başkan Akın, tutuklu gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmasını, basın emekçilerinin daha özgür şartlar altında çalışmaları temennisinde bulundu. Başkan Akın ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı, Lozan Barış Antlaşması ve Atatürk Kanunu’nun kabulünün yıl dönümlerine de konuşmasında yer verdi.

Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısının ilk gündem maddesi, 2021 yılı Haziran ayı Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesi Belediyemiz Meclisinin 01/06/2021 tarih 56 sayılı kararı ile imar komisyonuna havale edilen, İlçemiz 6. Mıntıka 768 ada 52 parsel sayılı taşınmaza yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği dosyası hakkında İmar Komisyon Raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi Atatürk Mahallesi Semizler Yolu Sokak No:14/Z01 Turgutlu adresinde Lokanta olarak 22.06.2020 tarih ve 12352 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile faaliyet gösteren Gülter Demirdal’ın dilekçesinde İşyeri Ruhsatının ''İçkili Lokanta'' olarak değiştirilmesi talebine istinaden, bahse konu işyerinin 14.10.1997 karar tarih ve 1997/1 karar numaralı içkili yer krokisine dahil edilmesi hususu görüşüldü, Cumhur İttifakı üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi.

Gündemin dördüncü maddesi 6360 Sayılı Kanun gereği Köy Tüzel Kişilikleri sona ererek, İlçemize bağlanan Akçapınar, Akköy, Aşağı Bozkır, Avşar, Ayvacık, Baktırlı, Bozkır, Çampınar, Çatalköprü, Çepnibektaş, Çepnidere, Çıkrıkçı, Dağyeniköy, Dalbahçe, Gökgedik, Güney, Hacıisalar, Irlamaz, İzzettin, Kabaçınar, Karaköy, Karaoluk, Kayrak, Kurudere, Kuşlar, Musacalı, Musalar Yeniköy, Osmancık, Ören, Sarıbey, Sinirli, Sivrice, Temrek, Yakuplar, Yayla, Yeniköy ve Yunusdere Mahalleleri ile Belde Belediyesi Tüzel Kişiliği sona ererek İlçemize bağlanan Derbent ve Urganlı Mahallelerinin Kırsal Mahalle veya Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliğinde yer alan hükümler çerçevesinde Kırsal Mahalle veya Kırsal Yerleşik Alan olarak tespiti hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.