Belediye Kültür Yayınları’nın Yeni Kitapları Okurla Buluşuyor

Turgutlu Belediyesi tarafından yayınlanan üç yeni kitap, 19 Mayıs Cuma günü düzenlenecek bir etkinlikle okurların ilgisine sunulacak. Cuma günü saat 16:00’da başlayacak etkinlik Turgutlu Kent Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Son yıllarda kültürel çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyen Turgutlu Belediyesi, ‘Turgutlu Belediyesi Kültür Yayınları’ markasıyla yayınladığı üç yeni kitabı cuma günü gerçekleşecek etkinlikle okurlarıyla buluşturacak. Etkinlik kapsamında Mehmet Gökyayla, Hasancan Eralaca ve Mustafa Altınbaş’ın imzalarını taşıyan Genel Hatlarıyla Turgutlu Tarihi; Mehmet Gökyayla’nın kaleme Aldığı Esaretten Riyasete Bir Belediye Başkanı: Osman Sümer ve Cengiz Moralıgil’in yazdığı Hatıralarım adlı kitaplar tanıtılarak yazarları tarafından imzalanacak. Üç kitabın tanıtılacağı ve ‘Dört Yazar Üç Kitap’ adını taşıyan etkinlik, hem Gençlik ve Spor Bayramı hem de Turgutlu Kent Müzesi’nin kuruluş yıldönümü olan 19 Mayıs Cuma günü saat 16:00’de Turgutlu Kent Müzesi’nde gerçekleşecek.

Kültür alanındaki çalışmaların yerel yönetimlerin en önemli ve değerli görevlerinden birisi olduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizin bu alandaki çalışmalarını ciddi ölçüde arttırdık. Kültür, bizi biz yapan unsur. Dolayısıyla kültürümüze, tarihimize sahip çıkmak bizler için en önemli gerekliliklerden birisi. Bu etkinlikte okurlara sunacağımız kitaplarla birlikte bizim dönemimizde şu ana kadar 11 kitap yayınlandı. Önümüzdeki aylarda bu sayı daha da artacak. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.