Çepnibektaş Mahallesi Çok Amaçlı Salonuna Kavuştu

Turgutlu Belediyesi tarafından Çepnibektaş Mahalle sakinlerinin hizmetine sunulan Çok Amaçlı Salon projesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Turgutlu Belediyesinin en hızlı biten projelerinden bir tanesi olan Çepnibektaş Çok Amaçlı Salon projesinin açılış töreni gerçekleşti. 6 milyon 238 bin TL’lik yatırımla 1447 m2 alan içerisinde inşa edilen projede cem salonu, muhabbet odası, kurban kesim yeri, yönetim odası, aşevi, kadın ve erkekler için konaklama bölümü, mutfak, tuvalet ve banyo bölümünden oluşuyor. Çepnibektaş Çok Amaçlı Salon projesinin 100 m2’lik bölümünde ise kapalı alan ve bahçe yer alıyor.

Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğiz”

Çepnibektaş Çok Amaçlı Salon Projesinin açılış töreninde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın,  “Tam 30 yıl sonra 2019’da bir seçim kazandık. Gerçekten görmezden gelinmiş mahallelerimiz kalmış, köylerimiz kalmış. Görmezden gelinmiş inançlarımız kalmış, kültürlerimiz kalmış. Onları hemşehrilerimiz yaşayamıyor. Biz 2019 yerel seçimler için yola çıktığımızda Turgutlu'ya bir söz vermiştik. Demiştik ki biz farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğiz. Yaratılanı yaratandan ötürü seveceğiz. Hemşehrilerimizin ibadetlerini yapabilmeleri için camilerimize ihtiyaç duyulduğunda camilerimizin yanında olduk. Ama 200 bin nüfuslu bir yerde Cemevi yoktu. O Cemevini bu 5 yıllık süreç içerisinde yapacağız demiştik. Üç hafta önce cemevimizi Turgutlu'ya kazandırdık, hizmete açtık. Turgutlu'muza hayırlı olsun. Sonrasında Çepnibektaş Mahallemize geldiğimizde mahallemize söz vermiştik. Demiştik ki bir cemevi yapacağız. Düğünlerinizi asker eğlencelerinizi, gelen misafirlerinizi ağırlayacak olduğunuz bir alan oluşturacağız. Uzun bir zaman muhtarımla yer arayışımız oldu. Çünkü bize yer bırakılmamı-şt. Bir dönem önce Turgutlu Belediyesi'nin 219 tane köylerde malı satılmıştı. Hizmet alanlarımız yoktu. Uzun bir süre yer aradık. Ondan sonra bu mekanın üzerinde biliyorsunuz bir ev vardı. Onlar da hoşgörü gösterdiler. Biz parasını ödedik. Bu yeri satın aldık. Ondan sonra muhtarımla 4 defa proje değiştirerek böyle bir binayı oluşturduk. Ben bu açacak olduğumuz binanın ve sözünde durmanın mutluluğuyla karşınızdayım. Çepnibektaş Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanımız Belediyenin parasını cebindeki paradan daha iyi koruyor”

Çepnibektaş Mahalle Muhtarı Hamza Turan, “Halkçı insana, halkın içindeki eşitlik, adalet duygusu taşıyan insana halkçı denir. Onun için ben Çetin Başkanıma sonuna kadar saygı duyuyorum ve onun yanındayım. Gerçekten yaptıklarına baktığımızda sadece bizim köyümüzde değil, hem Çepnideremizde yakındaki komşularımız, komşu köylerimiz hatta Kemalpaşa'ya ait olan Sarıçalı mahallemize bile birçok eserler yaptı halkçı başkanımız. Belediye Başkanımız Belediyenin parasını cebindeki paradan daha iyi koruyor. Ben bir muhtar olarak ben buna şahidim. Birebir biliyorum. Keşke diğerleri de böyle davransa ilçemiz çok daha güzel yerlerde olurdu. Halkçı belediye başkanımıza, köyüm ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Çetin Başkanım uzun yıllar bu göreve layıksınız” dedi.

Çepnibektaş Çok Amaçlı Salon’un açılış töreni, kurdele kesimiyle sona erdi.

Açılış törenine CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ Özalper, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Evren Erbaş, Mithat Erden, muhtarlar, dernek ve oda başkanları, Turgutlu Belediyesi daire müdürleri ve personeli de katıldı.