Çocuk Kültür Sanat Merkezi Öğrencilerinden Kent Müzesi’ne Ziyaret

Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencileri Müzeler Haftası dolayısıyla Turgutlu Kent Müzesi’ni ziyaret etti.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi, minik misafirlerini ağırladı. Turgutlu Belediyesi bünyesinde okul öncesi eğitimi ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilke imza atan Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencileri, Turgutlu’nun tarihe açılan kapısı olan Kent Müzesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla’nın rehberlik ettiği ziyarette minikler yaşadıkları kentin tarihini yakından öğrenme fırsatı buldu.

Miniklerden Kent Müzesi’ne anlamlı hediye

Müzeler Haftası dolayısıyla yapılan ziyaret sonunda ise Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencileri kendi hazırladıkları hediyeyi müze çalışanlarına hediye etti.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, Turgutlu’muzun tarihine ışık tutan Kent Müzemize, Müzeler Haftası’nda bir ziyaret gerçekleştirdi. Çocuklarımızın yaşadıkları kentin geçmişini öğrenmelerini oldukça önemsiyoruz ve dolayısıyla da bu ziyareti çok anlamlı buluyoruz. Yaşadığımız bölgenin tarihini ve kültürünü çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Kent Müzemizde çalışan arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Müzeler Haftası’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.