#

Dünya Barış Günü Çocuklarla Birlikte Kutlanacak

Turgutlu Belediyesi Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri’nin üçüncü gününde 1 Eylül Dünya Barış Günü, Almila Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında çocuklarla birlikte kutlanacak.

Turgutlu Belediyesi düzenlendiği organizasyonla birbirinden farklı ve renkli etkinlikleri Turgutlu halkı ile buluşturmaya devam ediyor. Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerinin üçüncü gününde ise özel bir etkinliğe imza atılacak. Turgutlu Belediyesi ve Almila Turgutlu işbirliğiyle gerçekleştirilecek Almila Dünya Barış Günü Etkinlikleri ile Dünya Barış Günü çocuklarla birlikte kutlanacak.

Almila Dünya Barış Günü Etkinlikleri ilk olarak resim yarışmasıyla başlayacak. “Şimdi Senin Hikayeni Çizme Vakti” konulu ödüllü resim yarışmasıyla çocuklar, kendi hikayelerini kağıda yansıtacak. Resim yarışmasını kazanan ilk beş kişiye çalışma masası, yatak örtüsü seti, smart sandalye, yorgan ve yastıktan oluşan ödüller takdim edilecek. Resim yarışmasının ardından ise Çizmeli Kedi Müzikali ile çocuklar unutamayacakları bir gün yaşacaklar. Almila Dünya Barış Günü Etkinlikleri, Çocuk Korosu ve Grup Bir Eylül Müzik Grubu’nun konseriyle sona erecek.

Almila Dünya Barış Günü Etkinlikleri, 1 Eylül Perşembe günü saat 17:00-21:30 saatleri arasında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleşecek. Resim Yarışması 17:00-18:00 saatlerinde yapılacak. Çizmeli Kedi Müzikali saat 20:30’da, Çocuk Korosu ve Grup Bir Eylül Müzik Grubu konseri ise saat 21:30’da başlayacak.

Birlikte Oynayalım” Müzikli Danslı Sokak tiyatrosu Çıkrıkçı ve Urganlı Mahallelerinde

“Birlikte Oynayalım” Müzikli Danslı Sokak Tiyatrosu ekibi ise 1 Eylül Perşembe günü saat 17:00’da Çıkrıkçı Düğün Salonu Önü, saat 18:30’da ise Urganlı Ekrem Demir Parkı’nda çocuklarla bir araya gelecek.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Her yıl Dünya Barış Günü’nü aydınlık yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızla birlikte kutluyoruz. Bu yıl da Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerimize denk gelen bu özel günü yine çocuklarımızla birlikte kutlayacak, barış dolu günlere hep birlikte umut olacağız. Dünya Barış Günü etkinliklerimize sağladığı desteklerden dolayı Almila Turgutlu Ailesine teşekkür ediyor, çocuklarımız başta olmak üzere bütün hemşehrilerimizi Almila Dünya Barış Günü Etkinliklerimize ve ‘Birlikte Oynayalım’ isimli sokak tiyatrosuna katılmaya davet ediyorum” dedi.