#

“En önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Akın mesajında “ATA’mızın gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir.” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928’de Başöğretmenlik ünvanı verilmiştir. Bu önemli gün yarınlarımızın mimarı öğretmenlerimizin yaptıkları fedakarlıklar için bizlere teşekkürlerimizi sunma fırsatı vermiştir. Ancak yaptıkları iş, yaptıkları fedakarlıklar, çocuklarımıza duydukları sevgi ve verdikleri emekler itibariyle öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünde belirttiği gibi öğretmenlerimiz yarınlarımızın, geleceğimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerimizin ne kadar zor bir görev yaptıklarının, üzerlerindeki yükün farkındayız.

ATA’mızın gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ancak kaliteli, eşit ve adil bir eğitim sisteminden geçmektedir.

Gecesini gündüzüne katarak çalışan, öğrencilerini kendi çocuklarından ayırt etmeyen, verdikleri eğitim ve gösterdikleri sevgi ile geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete uğurladığımız ve şehadet mertebesine ulaşan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”