#

"Gazeteciler ve Basın Bayramı Basının Gücüne İnanan Bizler İçin Anlamlı Bir Gündür"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın mesajında gelişmiş demokrasilerin uzun yıllardır güçlenerek var olmasının, fikir ve düşünce özgürlüğü anlayışının toplumun bütün kesimlerinde hakim olmasının basın özgürlüğü ile doğru orantılı olduğunu ifade etti.

Başkan Çetin Akın mesajında şunları söyledi:

"Cumhuriyet ilkelerimizin ilelebet yaşaması ve demokrasimizin gelişmesinin en önemli koşullarından biri basınımızın özgür olmasına bağlıdır. Türk Basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü dolayısıyla kutladığımız Gazeteciler ve Basın Bayramı basın emekçilerimiz başta olmak üzere basının gücüne inanan bizler için çok önemli ve anlamlı bir gündür.

Kamuoyunun doğru ve tarafsız habere ulaşması, ülke ve dünya gündemini yakından takip edebilmesini basın emekçilerimizin özveriyle çalışmalarına borçluyuz. Gelişmiş demokrasilerin uzun yıllardır güçlenerek var olması, fikir ve düşünce özgürlüğü anlayışının toplumun bütün kesimlerinde hakim olmasının basın özgürlüğü ile doğru orantılı olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde karşılarına çıkan tüm engeller ve zorluklara rağmen gazetecilik mesleği ilkeleri ışığında görevlerini icra eden; doğru ve tarafsız habere ulaşabilmek adına gecesini gündüzüne katan yerel, bölgesel ve ulusal basın emekçilerimizin Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, mesleklerinin gerektirdiklerini yerine getirdikleri için haksız yere tutuklanan gazetecilerimizin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını ümit ediyorum."

#