#

Gelenekler Bu Kez Rahvan At Yarışları ile Yaşatılacak

Turgutlu Belediyesi, gelenekleri bu kez Rahvan At Yarışlarıyla yaşatacak. Rahvan Atçılar Derneği işbirliğiyle yapılacak olan Geleneksel Rahvan At Yarışları, 4 Eylül Pazar günü saat 12:00’da Irlamaz Rekreasyon Alanı 2. Etap’ta gerçekleşecek.

Düzenlediği önemli organizasyonlarla gelenekleri yaşatan Turgutlu Belediyesi, Geleneksel Rahvan At Yarışları için hazırlıklarını sürdürüyor. 30 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri kapsamında gerçekleşecek olan Geleneksel Rahvan At Yarışları’nda 120 Rahvan atı kıyasıya mücadele edecek.

Rahvan Atçılar Derneği ile birlikte düzenlenecek Geleneksel Rahvan At Yarışları 4 Eylül Pazar günü saat 12:00’da Irlamaz Rekreasyon Alanı 2. Etap’ta başlayacak.

Ata sporlarının ve geleneklerin Turgutlu’ya yakışır şekilde yaşatıldığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Tıpkı yağlı güreşler, deve güreşleri ve cirit yarışlarında olduğu gibi ata sporlarımızı ve geleneklerimizi Turgutlu’muza yakışır şekilde yaşatıyoruz. Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıllarda düzenleyemediğimiz Rahvan At Yarışları’nı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Turgutlu’muzun kurtuluşunun 100. yılını coşkuyla, gururla kutlayacağımız Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerimizde gerçekleştireceğiz. Geleneksel Rahvan At Yarışları’na tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.