#

Geleneksel Rahvan At Yarışları’na Büyük İlgi

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Rahvan Atçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Yarışa katılan 127 rahvan atı birincilik için yarıştı. Geleneksel Rahvan At Yarışları’nda aynı zamanda en fazla rahvan atı katılarak bir ilke de imza atıldı. Geleneksel Rahvan At Yarışları’nda konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu’da milli bayramlarımız onlara yakışır şekilde kutlayacağımızın, ata sporlarımızın hepsini yaşatacağımızın sözünü vermiştik. ‘Turgutlu halkının parasını hemşehrilerime harcayacağım’ sözünü yerine getirmenin haklı gururuyla karşınızdayım. Bizler, sizler için varız; sizler için görev yapıyoruz” dedi.

Turgutlu Belediyesi tarihi bir gelenek olan Rahvan At Yarışları’nı gerçekleştirdi. Turgutlu Rahvan Atçılar Derneği iş birliğiyle yapılan yarışlar adeta nefes kesti. Irlamaz Rekreasyon Alanı 2. Etap’ta gerçekleşen yarışlara 127 rahvan atı katıldı. Söz konusu bu sayıyla en yoğun katılımın yaşandığı yarışta aynı zamanda bir ilke de imza atıldı.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı Rahvan At Yarışları’nın sonunda Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal A, İthal B, İkili Taylar ve Taze Beşli kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Meclis Üyeleri Hasan Yaman, Hüseyin Maliz, İbrahim Gökdere, Turgutlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Nasuhoğlu takdim etti.

Bizler, sizler için varız”

Geleneksel Rahvan At Yarışları’nda konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu’da milli bayramlarımız onlara yakışır şekilde kutlayacağımızın, ata sporlarımızın hepsini yaşatacağımızın sözünü vermiştik. ‘Turgutlu halkının parasını hemşehrilerime harcayacağım’ sözünü yerine getirmenin haklı gururuyla karşınızdayım. Sizler destek verdiğiniz sürece bizler bu organizasyonları yapacağız. Sizlerin desteği olmazsa bu organizasyonları yapmamızın bir anlamı yok. Bizler, sizler için varız; sizler için görev yapıyoruz. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz yağlı pehlivan güreşleri 8 Ekim, deve güreşleri 12 Mart tarihinde yapılacak. İkincisini yapacak olduğumuz Cirit Şenlikleri de nisan ayı içerisinde yapılacak. İyi ki varsınız, iyi ki destek oluyorsunuz” dedi.

Turgutlu, geleneksel sporları geleneksel bir şekilde devam ettirmekte ısrarlı”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Geleneksel sporlarımız başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Turgutlu da buna öncülük eden ilçelerimizden bir tanesi. Turgutlu, geleneksel sporları geleneksel bir şekilde devam ettirmekte ısrarlı. Bundan dolayı Belediye Başkanımız Çetin Akın ve çalışma arkadaşları başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bu zamana kadar görmediğimiz her şeyi Başkanımız Çetin Akın’dan gördük”

Turgutlu Rahvan Atçılar Derneği Başkanı İsmail Kebapçı, “Ummadık taş baş yararmış dedik, Çetin Akın da o taşı yardı. Allah razı olsun. Bu zamana kadar görmediğimiz her şeyi Başkanımız Çetin Akın’dan gördük. Çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.