#


Hemşehri Dernekleriyle Buluşan Başkan Çetin Akın Bir Müjdeyi Daha Paylaştı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Selendililer Derneği ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna katıldı. Hemşehri derneklerinin temsilcileri ve mahalle muhtarlarının da yer aldığı kahvaltıda kent gündemine dair değerlendirmeler de yapıldı.

Turgutlu’da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri tarafından düzenli aralıkla düzenlenen kahvaltı organizasyonuna bu kez Turgutlu Selendililer Derneği ev sahipliği yaptı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz, Evren Erbaş, Mithat Erden, Meclis Üyesi Aydın Ercan ve daire müdürleriyle birlikte katıldı.

Hiçbir bedel ödemeden Turgutlu Belediyesine 71 bin m2 hizmet alanı kazandırdık. Bu yerlerin bugünkü değeri 150 milyon TL civarında”

Her platformda Turgutlu Belediyesinin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgileri paylaşan Başkan Çetin Akın, söz konusu kahvaltı organizasyonunda hemşehri dernekleri başkanları, temsilcileri ve muhtarlara bilgiler aktardı. Başkan Akın konuşmasına önemli bir müjdeyi paylaşarak şunları söyledi:

“Bugün çok mutluyuz; çünkü hiçbir bedel ödemeden Turgutlu Belediyesine 4 parselde 71 bin m2 hizmet alanı kazandırdık. Bu yerlerin bugünkü değeri 150 milyon TL civarında. Tapuları elimize geçti. Bugüne kadar 160 bin m2 yer kazandırmıştık. Bundan sonraki süreçte belediye hizmet alanı aramayacağız, şantiyemizi taşırken şantiye alanı aramayacağız, hayvan pazarı yeri aramayacağız, sokak hayvanları için yapacak olduğumuz rehabilitasyon merkezi ile ilgili yer aramayacağız. Yapmak istediğimiz projelerin hepsinde bir sıkıntı çıkıyordu. Derbent Mahallemizde hayvan pazarı projemizi gerçekleştirmeyi planladığımız belediyeye ait olan yeri Toprak Koruma Kurulundan geçirmemize rağmen bakanlıkta evraklarımız hala bekliyordu. Kazandırdığımız bu alanda böyle bir sorun yaşamayacağız. Çünkü burası tamamı sanayi alanı içerisinde kalan belediye hizmet alanları. Bugüne kadar hiçbir bedel ödemeden Turgutlu Belediyesine 230 bin m2 yer kazandırmış olduk. Bu da önemli bir beceridir.”

Önümüzdeki yıl için hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar ve hedeflerle ilgili de açıklama yapan Başkan Çetin Akın, Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Urganlı Düğün Salonu, Cuma Pazarı, Selvilitepe Mahallesinde yapılacak olan kapalı spor salonu, cemevi ve kültür sanat merkezi, Çepnidere Mahallesine düğün salonu, halı saha, Çepnibektaş Mahallesine cemevi, düğün salonu ve çok amaçlı olarak kullanılabilecek salon projelerinin son durumları hakkında bilgiler aktardı.

Turgutlu Selendililer Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı organizasyonu, fikir alışverişi ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.