#

Hemşehri Geceleri Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerine Damga Vuracak

Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerine hemşehri geceleri damga vuracak. Turgutlu’daki hemşehri dernekleri işbirliğiyle gerçekleşecek olan hemşehri gecelerinde müzik ve eğlence dolu akşamlar yaşanacak.

Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri kapsamında düzenlenecek hemşehri geceleri, 31 Ağustos Çarşamba günü Makedonya ve Azerbaycan Kültürleri Gecesi ile başlayacak. Turgutlu Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Azerbaycan Kültür Derneği Turgutlu Şubesi işbirliğiyle yapılacak olan gecede Makedonya ve Azerbaycan kültürleri doyasıya yaşanacak. Şenliğin dördüncü günü olan 2 Eylül Cuma akşamı ise Turgutlu Karadenizliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Turgutlu Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin katkılarıyla Karadeniz ve Erzurum Kültürleri Gecesi düzenlenecek. Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği ve Turgutlu Selendililer Derneği işbirliğiyle 4 Eylül Pazar günü Yörük ve Selendi Kültürleri gecesiyle konserlere ve özel gösterilere imza atılacak. Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi ise 5 Eylül Pazartesi günü Turgutlu Arnavut Kültür Derneği ile Turgutlu Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte yapılacak.

31 Ağustos - 2, 4 ve 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan hemşehri geceleri saat 20:00’da Orta Park Saat Kulesi önünden kortej yürüyüşleri ile başlayacak. Hemşehri geceleri saat 21:00’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda özel konserler, halk oyunları, dans gösterileriyle devam edecek.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerimiz kapsamında hemşehri derneklerimizle birlikte düzenleyeceğimiz hemşehri geceleriyle çok güzel anlar yaşayacağız. Hemşehri gecelerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi bu keyifli etkinliklerde birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.