#

Kasım Ayı Meclis Toplantısının İlk Oturumu Yapıldı

Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı birinci oturumu Eski Belediye Binasında gerçekleşti.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığındaki Kasım Ayı Meclis Toplantısı birinci oturumunda 5 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı. Ayrıca Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı ikinci oturumu Turgutlu’da meydana gelebilecek olası bir depreme karşı yapılması gerekenlerin konuşulması için 4 Kasım Çarşamba 18:00’da Eski Belediye Binasında yapılacak.

Meclis Toplantısının başında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Çetin Akın, geçtiğimiz hafta İzmir’de meydana gelen depremin ardından yardım ve destekleriyle depremzedelerin yanında olan Turgutlulu hayırseverlere ve deprem bölgesinde gece gündüz çalışan ekiplere teşekkür etti. Saltanatın kaldırılması ve Türk Harf Devriminin yıl dönümlerini de kutlayan Başkan Çetin Akın, “Aydınlık yarınlarımız için yorulmadan çalışan, gençlerimizi büyük bir emek ve sevgiyle yetiştiren, geleceğimizi inşa eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” sözleriyle de 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 82. yıl dönümü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini paylaşan Başkan Akın, şu şekilde konuştu:

“Paramparça bir hale gelmiş, sömürgeci güçler tarafından işgale uğramış bir toprak parçasını “vatan” haline dönüştürerek çağdaş bir devlet inşa eden, ülkemizin, milletimizin “muasır medeniyet seviyesi” hedefine ulaşması için hayatını feda eden, eşsiz komutan, büyük devlet insanı, Ata’mız, ebedi başkomutanımız, başöğretmenimiz Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82’nci yıl dönümünde saygı, minnet ve büyük özlemle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bıraktığı eşsiz emanetin sonsuza dek bekçisi olacağız.”

Başkan Çetin Akın konuşmasında 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası, 3-9 Kasım Organ Nakli Haftası ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününe de yer verdi. Başkan Akın bununla birlikte Bülent Ecevit’i ölüm yıl dönümü nedeniyle ve geçtiğimiz hafta vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ı konuşmasında saygı ve rahmetle andı.

Kasım Ayı Meclis Toplantısının ilk gündem maddesi olarak Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları görüşüldü. Gündemin ikinci maddesinde Ege ve Marmara Belediyeler Birliğine üye olunması ve birlik üyesi olarak, tüzük uyarınca doğal üye olarak Belediye Başkanı, 4 asil, 2 yedek Belediye Meclis Üyesinin belirlenmesi hususu görüşüldü, oy çokluğu ile kabul edildi. Tüzük uyarınca doğal üye olarak Belediye Başkanı Çetin Akın ile birlikte Fehmi Gülen, İlhami Dinçer, Esma Toprak, Muhammet Naci Tunçel asil; Hüseyin Maliz ve Ahmet Cüneyt Simav ise yedek üye olarak oy çokluğu ile belirlendi. Gündemin üçüncü maddesi Belediyemiz Meclisinin 06/10/2020 tarih 60, 62, 63, 65 ve 66 sayılı kararları ile imar komisyonuna havale edilen konulara ait imar komisyon raporları görüşüldü. Gündemin üçüncü maddesinin “a” ve “b” bendi oy birliği, “c” bendi oy çokluğu ile kabul edildi, “d” bendi ise oy çokluğu ile reddedildi.

Gündemin dördüncü maddesi İstanbul Büyükşehir Belediyesini almış olduğu meclis kararına istinaden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan ve aktif olarak toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmayan bir adet solo otobüsün ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde trafikten çekilmiş olarak 3.500,00 TL + KDV bedel ve noter satışı yoluyla belediyemize 237 sayılı Taşıt Kanunu’nun 10 uncu maddesine göre devredilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu Dilek ve Temennilerin ardından sona erdi.