Kent Müzesi’nde Ziyaretçi Rekoru

Turgutlu Belediyesi’nin kentin tarih ve kültürüne yönelik birimi olan Turgutlu Kent Müzesi, mayıs ayı içerisinde rekor sayıda ziyaretçi ağırladı. Açıldığı günden bu yana on binlerce kişiye kentin tarihine dair bilgilerin aktarıldığı Kent Müzesi, bir ay içerisinde yaklaşık 5.300 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi, mayıs ayı içerisinde beş binden fazla ziyaretçi ağırlayarak kendi alanında önemli bir rekora imza attı. Son dönemde özellikle öğrenci grupları tarafından ziyaret edilen Turgutlu Kent Müzesi’nde ziyaretçilere kentin yaklaşık beş bin yıla yayılan tarihine dair bilgiler aktarılıyor.

Kent Müzesi’nin böylesine yoğun ilgi görmesinin kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Müzemiz, her geçen gün eğitim faaliyetlerinin daha da merkezinde yer alıyor. Yaşadığımız yere sahip çıkabilmek için orayı tanımamız gerekiyor. Kent Müzesi de yaşanan yerin geçmişini ve bugününü aktararak öğrencilerimizin Turgutlu’yu tanımalarına vesile oluyor. Bu anlamda çocuklarımızın gruplar halinde müzemize gelmelerini sağlayan okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.