#

Kent Tarihini Kent Müzesi’nde Öğreniyorlar

Turgutlu Kent Müzesi, ilçedeki öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmaya devam ediyor. Turgutlu’daki ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin gruplar halinde ağırlandığı Kent Müzesi’nde uzman rehberler eşliğinde yaşanan yerin tarihine dair bilgiler aktarılıyor.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi’nde son haftalarda yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanıyor. Pandemi sonrası dönemde her gün çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Kent Müzesi, özellikle öğrenci gruplarıyla dolup taşıyor. Son olarak Dr. Hüseyin Orhan İlkokulu öğrencilerini ağırlayan Turgutlu Kent Müzesi böylelikle ilçede eğitime katkı sunan önemli mekânlardan birisi olma işlevini de yerine getiriyor.

Öğrenci ve öğretmenlerin ilgisinin kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Müzemiz çocuklarımızın yaşadıkları yer hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Bu gibi kurumların en önemli amaçlarından birisi de zaten eğitime katkı sunmaktır. Özellikle öğretmenlerimize gösterdikleri hassasiyet ve ilgi için teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Son günlerde oldukça yoğun olan Turgutlu Kent Müzesi’ni öğrencileriyle birlikte ziyaret etmek isteyen öğretmenler, müzenin 0236 312 00 39 numaralı telefonundan randevu alabilirler.