Kentin Tarihini Kent Müzesinde Öğreniyorlar

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi, ilçedeki öğrencilerin en önemli ziyaret noktalarından birisi olma işlevini sürdürüyor. Anaokulundan lise sıralarına kadar ilçedeki öğrenciler, müzede yaşadıkları yerin tarihini öğreniyorlar.

Ziyarete açıldığı günden bu yana on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Turgutlu Kent Müzesi, son dönemde öğrenci gruplarıyla dolup taşıyor. Her yaştan öğrencinin yoğun olarak ziyaret ettiği müze, öğrencilerin yaşadıkları kentin tarihini öğrenmelerini sağlıyor. Mayıs ayı içerisinde şu ana dek 3 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapan Turgutlu Kent Müzesi, kurum bünyesinde sürdürülen pek çok etkinliğin yanında bu ziyaretçi yoğunluğu ile de dikkat çekiyor.

Böylesine yoğun ilginin kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Müzemizin en önemli amacı, gençlerimize ve çocuklarımıza Turgutlu’nun tarihini, kültürünü öğretebilmek. Özellikle genç ziyaretçilerimizin bu ilgisi, bizler için çok kıymetli. Öğrencilerini, sınıflarını müzemize ziyarete getiren okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize, velilerimize ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Turgutlu Kent Müzesi’ni gruplar halinde ziyaret etmek isteyenlerin 312 00 39 numaralı telefondan randevu alabilecekleri belirtildi.