Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Tüm Kadınlar İçin Mücadele Edecek

Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) hafta karşılaşmalarında Çerkezköy Belediyesi Takımı ile play-off’u garantilemek için karşı karşıya gelecek. Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma 8 Mart Cuma günü saat 17.00’de başlayacak.

Kadını hayatın her alanında desteklemek, kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve kadınların hayattaki mücadelesini temsil etmesi amacıyla kurulan Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bu haftaki maçında kadınlar için parkeye inecek. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2023-2024 sezonunda 27 haftayı geride bırakan Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımının rakibi Çerkezköy Belediyesi Takımı olacak. Karşılaşmanın gülen tarafı Turgutlu ekibi olduğu takdirde play-off hedefini garantilemiş olacak.

Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol-Çerkezköy Belediyesi maçı 8 Mart Cuma günü saat 17.00’de Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanacak. Girişlerin ücretsiz olacağı karşılaşmaya aynı zamanda Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden saat 16.30’da servis kalkacak.

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü İstemihan Örücü, “Cuma günü Çerkezköy Belediyesi Takımını evimizde ağırlayacağız. Galibiyet parolasıyla sahaya çıkacak ve tüm kadınlar için mücadele edeceğiz. Hazırlıklarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. Bizim için oldukça önemli ve anlamlı bir maç olacak. Maçımızı galibiyetle sonuçlandırabilirsek play-off’u garantiye alacağız. Tüm taraftarımızı takımımıza destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olan Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız çok anlamlı bir tarihte maça çıkacak. Biz bu takımı kurarken hem kadını hayatın her alanında desteklemek hem de kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla kurmuştuk. Bugüne kadar çok başarılı işlere imza attık ve istediğimiz geri dönüşleri aldık. Takımımıza gönülden başarılar diliyorum. Tüm sporseverlerimizi cuma günü oynanacak bu önemli karşılaşmaya gelerek kadın basketbol takımımıza destek olmaya davet ediyorum” dedi.