Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Play-off Biletini Aldı

Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Play-off’u garantiledi. Kırmızı siyahlılar Cuma günü evinde oynadığı Çerkezköy Belediyesi maçında rakibini 81-65 mağlup ederek play-off biletini aldı.

Turgutlu’yu ve Manisa’yı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde başarıyla temsil eden Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, sezonun bitimine 2 hafta kala Play-off’u garantiledi. Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda oynanan Çerkezköy Belediyesi karşılaşmasının ilk yarısını Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 36-34 skor ile önde tamamlandı. Karşılaşmanın tamamında üstünlüğü rakip takıma bırakmayan ev sahibi Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Basketbol Takımı mücadeleyi 81-65 skorla kazanarak önemli bir galibiyet elde etti. Turgutlulu potanın perileri hem galibiyet sevincini hem de play-off sevincini aynı anda yaşadı. 2021-2022 sezonunda da play-off turuna kalan Turgutlu ekibi, bu sezonda da göstermiş olduğu performans ile önemli bir başarı hikayesi de yazmış oldu.

Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren üstün mücadele ortaya koyan Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımında Lauren Jenee Nneka Ebo ve Özge Karataş maçın yıldızlaşan isimleri oldu. Lauren Jenee Nneka Ebo 22 sayı 10 ribaund, Özge Karataş 15 sayı 5 ribaund, Nur Sezen Yavuz 14 sayı 7 ribaund, Nur Nihan Dabakoğlu 11 sayı 5 ribaund ile takımın öne çıkan oyuncuları oldu.

Takımı yalnız bırakmadılar

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eşi Sabriye Akın Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, eşi Nazan Honaz müsabakada Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımını yalnız bırakmadı. Başkan Çetin Akın, karşılaşma öncesi oyuncuların ve hemşehrilerinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak çiçek takdiminde de bulundu.

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü İstemihan Örücü, yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirdi: “Geldiğim dönemden beri önceliğimize Play-off hedefi koyduk ve Play-off’u garantiledik. Elde ettiğimiz başarından dolayı çok mutluyum ve gururluyum. Takımımızın başarısı için emek veren staffımıza, oyuncularımıza ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve destekleyen Başkanımız Çetin Akın’a, Belediyespor Başkanımız ve Başkan Yardımcımız Fırat Honaz’a ve tüm yönetim kadrosuna teşekkürü borç biliriz. Takım olarak sistemli ve istikrarlı bir şekilde çalışarak Play-off’da yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olan Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız play-off biletini kaptı. Çok mutluyuz, hepsiyle gurur duyuyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gelen bu sonuç ayrıca bir anlam kattı. Çünkü biz bu takımı kadınların her alanda başarılarıyla öne çıkması için kurduk ve amacımıza ulaştık. Oyuncularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyor, Play-off yolunda başarılar diliyorum” dedi.