#

Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezinin Anahtar Teslimi Yapıldı

Başkan Çetin Akın, “Türkiye’deki en kısa sürede en hızlı biten iki projemiz oldu”

Turgutlu Belediyesinin Mustafa Kemal Mahallesinde yapımını tamamladığı Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezinin anahtarı müteahhit firmadan teslim alındı. Anahtarı bizzat teslim alan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bir gurur yaşıyoruz. Türkiye’deki en kısa sürede en hızlı biten iki projemiz oldu. Kendi öz kaynaklarımızla yaptık, kredi kullanmadık. Turgutlu halkına ait hiçbir yerimizi satmadık. Projemizin 30 Mart’ta temelini attık, bugün 28 Ekim anahtarı teslim alıyoruz. Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi, 7 ayda teslim edilen iki proje oldu” dedi.

Geçtiğimiz mart ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla temeli atılan Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi projesi tamamlandı. Türkiye genelinde yapımı en kısa sürede tamamlanan projelerden biri olan Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi projesinde anahtar teslim töreni yapıldı. Mustafa Kemal Mahallesine kazandırılan projenin anahtarını Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın bizzat aldı.

“Bir gurur yaşıyoruz. Türkiye’deki en kısa sürede en hızlı biten iki projemiz oldu”

Anahtar teslim töreninde konuşan Başkan Çetin Akın, “Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi projemizin 30 Mart 2022 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla temel atmasını yapmıştık. Bir gurur yaşıyoruz. Türkiye’deki en kısa sürede en hızlı biten iki projemiz oldu. Kendi öz kaynaklarımızla yaptık, kredi kullanmadık. Turgutlu halkına ait hiçbir yerimizi satmadık. Projemizin 30 Mart’ta temelini attık, bugün 28 Ekim anahtarı teslim alıyoruz. Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi, 7 ayda teslim edilen iki proje oldu” dedi.

“Turgutlu’ya ne yapabiliriz, nasıl yaparız, bu memleketi kirletmeden, nasıl namuslu yönetiriz? bunun hesabını yapıyoruz”

“Turgutlu Belediyesini 11 Nisan 2019 yılında devraldığımızda 67 milyon TL gerçekleşen bütçesi, 53 milyon TL’de borcu vardı. Borcun bütçeye oranı yüzde 76 idi ve Büyükşehir Kanunu devreye girdikten sonraki beş yılda Turgutlu halkına ait 219 tane mülkü satılmış bir belediyeydi” diyen Başkan Çetin Akın göreve geldiği günden bu yana hayata geçirilen projeleri anlattı. Başkan Çetin Akın, “Biz meclis çoğunluğumuzun olmamasına, encümende üyemizin olmamasına, büyükşehrin bizde olmamasına, hükümetin bizde olmamasına rağmen bu zorlukların, sıkıntıların içerisinde geldiğimiz nokta şapkadan tavşan çıkarmak gibi bir şey. Ekibimizle birlikte gece gündüz demeden ‘Turgutlu’ya ne yapabiliriz, nasıl yaparız, bu memleketi kirletmeden, nasıl namuslu yönetiriz?’ bunun hesabını yapıyoruz. Projeler yapılır yapılmaz, her şey olur biter. Turgutlu halkına, benimle siyaset yapan herkese ‘Hiçbirinizin başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmam da yaptırmam da’ diyerek bir söz vermiştim. Bunu bu kadar kokuşmuş, kirlenmiş bir düzenin içerisinde yapmak da zor. Biz bu noktada çok güzel işler yaptığımızı düşünüyoruz. Bu hizmetleri yaparken öncelikle bana destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerimize, siyasi parti temsilcilerimize, belediye başkan yardımcılarıma, daire müdürlerime, belediyemizde çalışan 800 personelime teşekkür ediyorum. Hiçbir iş yalnız yapılamaz, biz güzel bir ekibiz. Bundan sonra da Turgutlu’ya hizmet vermeye devam edeceğiz. Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi projemizin hem Mustafa Kemal Mahallemize hem de Turgutlu’muza hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Başkan Çetin Akın’dan açılış müjdesi

Başkan Çetin Akın ayrıca, “Urganlı Düğün Salonumuz da bitmek üzere yaklaşık bir ay sonra teslim edilecek. Çocuk Kültür Sanat Merkezimizdeki mefruşatların tamamlanması da bir ay sürecek. Büyük ihtimalle kasım ayı sonunda üç projemizin açılışını birlikte yapıp birlikte hizmete sunacağız” diyerek müjdeyi de verdi.

“Böylesine zor bir dönemde bunları başarmak çok önemli”

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ise, “Okullar yıkılıyor, okulların ihaleleri veriliyor fakat ihalelerin hiçbirisi tamamlanmıyor. Müteahhitler o ihalelerden vazgeçiyor. Böylesine zor bir dönemde 7 ay gibi bir sürede hem Çocuk Kültür Sanat Merkezinin hem de Taziye Evinin bütün işlemleri bitti. Bu projede emeği geçen Belediye Başkanımız Çetin Akın başta olmak üzere, belediye başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. Arkamızda merkezi yönetim, büyükşehir belediyesi olmadan böylesine zor bir dönemde bunları başarmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

Törene Başkan Çetin Akın’ın eşi Sabriye Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Evren Erbaş, Mithat Erden, İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, siyasi partilerin ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Giyasettin Polat ile Turgutlu Belediyesi personeli katıldı.

Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi projesi hakkında bilgiler

Taziye Evi bölümü 500 kişilik kapasiteli olarak tasarlandı. Alanda taziyelerin kabul edileceği ortak alanla birlikte abdest alma yeri, mutfak, tuvalet yer alıyor. Çocuk Kültür Sanat Merkezi ise 200 kişilik kapasiteli. Üç, dört ve beş yaş grubu olmak üzere 3 ayrı yaş grubunu kapsıyor. Merkez toplam 5 adet sınıftan oluşuyor. Çocukların atölye alanı kullanabileceği etkinlik alanıyla birlikte müzik, modern dans, jimnastik etkinlikleri için ayrı bir salon yer alıyor. Mutfak, idari bölüm, yemekhane ve tuvalet de mevcut.