#

Müze Sohbetleri Başlıyor

Turgutlu Belediyesinin tarihe uzanan kapısı olan Turgutlu Kent Müzesi’nde “Müze Sohbetleri” adı verilen yeni bir program serisine başlanacak. İki haftada bir çarşamba akşamları düzenlenecek program, Turgutlu Kent Müzesi’nin bahçesinde gerçekleştirilecek.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Kent Müzesi tarafından organize edilecek “Müze Sohbetleri”nin ilkinin konusu Turgutlu’nun kuruluşu olacak. Program kapsamında ilk olarak Mehmet Gökyayla tarafından Türk-İslam egemenliği öncesinde bölgenin tarihî coğrafyası anlatılacak. Gökyayla’nın sunumunun ardından ise Hasancan Eralaca, Turgutlu ve çevresinde Türk-İslam egemenliğinin kurularak iskân edilen ilk yerleşim yerleri hakkında bilgi verecek.

Müze Sohbetleri – Turgutlu’nun Kuruluşu programı, 8 Haziran Çarşamba günü saat 21:15’te Turgutlu Kent Müzesi’nin bahçesinde gerçekleşecek.

Önümüzdeki süreçte Turgutlu Kent Müzesi’nin çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacağını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Müzemizin sergi işlevinin yanında bu tür programlarla daha da etkin hale geleceğini, kültür ve tarih sevdalıları ile daha etkin bir iletişim kurulacağını düşünüyoruz. İlk aşamada yaz ayları boyunca bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Sonrası için de yeni planlamalarımız olacak. Tüm ilgilileri müzemizde gerçekleştireceğimiz programa davet ediyorum” dedi.