#

Müze Sohbetleri Devam Ediyor

Turgutlu Belediyesinin geçtiğimiz haziran ayından bu yana gerçekleştirdiği kültürel etkinlik olan Müze Sohbetleri, 14 Eylül Çarşamba akşamı düzenlenecek programla devam ediyor. Müze Sohbetleri’nin bu haftaki konusu ‘Turgutlu’nun Kaybolan Mezarlıkları’ olarak belirlendi.

Turgutlu Kent Müzesi’nin bahçesinde yaz başından bu yana sürdürülen Müze Sohbetleri’nde bugüne dek tarih ve kültür alanlarında çeşitli konular ele alındı. Bu haftaki programda ise günümüze ulaşmayan, şu anda yerlerinde farklı yapıların, kamusal alanların yer aldığı Turgutlu’nun eski mezarlıkları anlatılacak. Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla ve Müze Uzmanı Hasancan Eralaca tarafından yapılacak sunum, dönem fotoğraflarıyla da desteklenecek. Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programı, 14 Eylül Çarşamba akşamı saat 21:15’te başlayacak.

Turgutlu Belediyesinin halka açık etkinliklerinin hızla devam ettiğini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Geçtiğimiz hafta Bağbozumu ve Kurtuluş Şenliklerimizde her gün ayrı bir program gerçekleştirdik. Binlerce, on binlerce hemşerimizle bir araya geldiğimiz bu yoğun programların sonrasında bu hafta da Müze Sohbetleri’nde özgün bir konuyla programımıza devam ediyoruz. Turgutlu tarihine ilgisi olan, yaşadığı yere dair merak duyan tüm hemşerilerimizi Müze Sohbetlerimize davet ediyorum” şeklinde konuştu.