Müze Sohbetleri Eski Belediye Binasında Devam Edecek

Turgutlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yaz aylarında başlatılan Müze Sohbetleri, bu haftadan itibaren eski belediye binasında gerçekleşecek. İki haftada bir çarşamba akşamları gerçekleşen etkinlik, Turgutlu Kent Müzesi’nin bahçesinde düzenleniyordu.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi uzmanları tarafından organize edilen Müze Sohbetleri’nin bu haftaki konusu, ‘Kurtuluştan Sonraki Mucize’ olarak belirlendi. Düşman işgalinden kurtuluşun hemen ardından yaşanan yaklaşık on yıllık sürecin ele alınacağı program Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından sunulacak. Dönemin fotoğraflarıyla gerçekleştirilecek olan Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programı, 12 Ekim Çarşamba akşamı saat 20:30’da başlayacak. Müze sohbetleri bu haftaki programından itibaren kış mevsimi boyunca Turgutlu’da müze haricindeki bir başka tarihî yapı olan eski belediye binasında düzenlenecek.