#

Müze Sohbetleri Turgutlu’nun Eski Fotoğrafları ile Devam Ediyor

Turgutlu Belediyesinin geçtiğimiz haftalarda başlayan yeni etkinlik dizisi Müze Sohbetleri’nin bu haftaki konusu ‘Fotoğraflarla 1980’lerden Günümüze Değişen Turgutlu’ olacak. Programda Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla, 1980’li yıllarda çekilen fotoğraflar üzerinden o dönemden günümüze kentin yaşadığı değişimi anlatacak.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Kent Müzesi’nde başlatılan Müze Sohbetleri’nin ilki, 8 Haziran’da düzenlenmiş ve yoğun ilgiyle karşılanmıştı. ‘Turgutlu’nun Kuruluşu’ başlıklı ilk programın ardından bu kez de doğrudan doğruya eski fotoğraflar üzerinden kentin son kırk yılda yaşadığı değişim ele alınacak. 22 Haziran Çarşamba akşamı saat 21:30’da başlayacak olan etkinlik yine Turgutlu Kent Müzesi’nin bahçesinde gerçekleştirilecek.

Müze Sohbetleri’nin iki haftada bir yaz akşamlarını renklendirecek programlar olduğunu vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Yaşadığımız kenti ve tarihini tanıtabilmek adına Kent Müzemizde başlattığımız bu etkinliğin ilgi görmesi bizi çok sevindirdi. Umuyorum ki bu ilgi artarak devam edecek” diyerek tüm Turgutluluları çarşamba akşamı gerçekleşecek programa davet etti.