#

Müze Sohbetleri Yoğun İlgiyle Devam Ediyor

Turgutlu Belediyesi tarafından haziran ayında başlatılan Müze Sohbetleri’nin sekizincisi, geçtiğimiz akşam gerçekleşti. Turgutlu Kent Müzesi’nin bahçesinde gerçekleşen etkinlik, ‘100. Yılında İşgalden Kurtuluşa Turgutlu’ başlığını taşımaktaydı.

Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla ve Müze Uzmanı Rabia Akgüvenç tarafından sunulan program, Turgutluluların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Turgutlu’nun 29 Mayıs 1919’da Yunan ordusu tarafından işgali ile başlayan ve 7 Eylül 1922’de Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Türk ordusu tarafından kurtarılmasıyla sona eren yaklaşık üç buçuk yıllık sürecin detaylı bir şekilde ele alındığı programda döneme ait fotoğraflar ve videolar da izleyicilere aktarıldı. Program sonunda katılımcılara geçtiğimiz yıl Turgutlu Belediyesinin yayınladığı, Mehmet Gökyayla, Rabia Akgüvenç ve Hasancan Eralaca imzasını taşıyan Millî Mücadele Döneminde Turgutlu adlı kitap hediye edildi.

Müze Sohbetleri programına gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Belediyemizin kültürel etkinliklerinin başında gelen Müze Sohbetleri farklı konularla devam ediyor. Hemşehrilerimizin programa gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.