Müze Sohbetlerinde Araplı Türkmenleri Ele Alındı

Turgutlu Belediyesi’nin kültürel etkinliklerinden olan Müze Sohbetleri’nin geçtiğimiz akşam gerçekleşen etkinliğinde Turgutlu çevresinde geniş bir alanda önemli bir nüfusa sahip olan Araplı Türkmenlerinin geçmişleri ele alındı. Turgutlu Kent Müzesi Uzmanı Hasancan Eralaca’nın konuşmacı olduğu program, yoğun ilgi gördü.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetleri’nin “Turgutlu Çevresinde Bir Türkmen Aşireti: Araplı Türkmenleri” başlıklı program çarşamba akşamı eski belediye binasında gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Turgutlu Belediyesi Meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü, muhtarlar ile dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda Turgutlulunun katıldığı programda Araplı Türkmenlerinin 1500’lü yıllardan itibaren geçmişleri ve Turgutlu çevresine yerleşmeleri anlatıldı.

Programın sonunda konuşan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Bu program sayesinde çocukluğumuzdan bu yana birlikte yaşadığımız, birçok arkadaşımızın mensup olduğu Araplı aşiretine dair önemli bilgiler edindik. Emeklerinden dolayı müze çalışanlarımıza, katılımlarından dolayı da tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.