Müze Sohbetleri’nde ‘Atatürk ve Turgutlu’ Konusu Ele Alındı

Turgutlu Belediyesinin kültürel etkinliklerinden birisi olan Müze Sohbetleri’nin geçtiğimiz akşam gerçekleşen programında konu ‘Atatürk ve Turgutlu’ oldu. Atatürk’ün Turgutlu’yu ziyaretleri ve o günlerde yaşananların işlendiği program, dinleyicilerin beğenisini topladı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetleri’nin bu haftaki konusu ‘Atatürk ve Turgutlu’ oldu. Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından sunulan program, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 100. yıldönümü olan 26 Ocak 2023 tarihine özel olarak hazırlandı. Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Dinçer ile Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Mehmet Halıcıoğlu ile birlikte çok sayıda Turgutlulu tarafından takip edilen ve eski belediye binasında gerçekleşen programda Atatürk’ün Turgutlu’yu ziyaretleri, Turgutlu’dan tanıdığı kişiler ve Turgutluluların onun ziyaretleri öncesinde ve esnasında gerçekleştirdiği hazırlıklar anlatıldı.

Müze Sohbetleri, iki hafta sonra bir başka konu ile devam edecek.