Müze Sohbetleri’nde Belediye Tarihi Ele Alındı

Turgutlu Belediyesinin kültürel etkinliklerinden birisi olan Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programında Turgutlu Belediyesinin tarihi ele alındı. Programda 1872’de kurulan belediyenin 1980 yılına gelinene dek geçen süreçteki çalışmaları ve yöneticileri dinleyicilere aktarıldı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetlerinin bu haftaki programı, geçtiğimiz akşam eski belediye binasında gerçekleştirildi. “Kuruluşunun 150. Yıl dönümünde Turgutlu Belediyesi Tarihi” başlığını taşıyan programda Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla, kurumun 1872’den 1980 yılına kadar olan tarihinden belirli kesitleri, yapılan çalışmaları ve yöneticileri hakkında dönem fotoğrafları eşliğinde bilgi verdi.

Turgutlu Belediyesi’nin 1980 sonrası tarihinin ise her belediye başkanının birer programda ele alınarak yeni programlarda ele alınacağı belirtildi.