#

Müze Sohbetlerinde Bu Hafta: ‘Hz. Mevlana ve Mesnevi Denizi’

Turgutlu Belediyesi tarafından Turgutlu Kent Müzesi’nde iki haftada bir gerçekleştirilen Müze Sohbetleri’nin bu haftaki konusu ‘Hz. Mevlana ve Mesnevi Denizi’ olacak. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü’nden emekli Öğretim Üyesi Mehmet Veysi Dörtbudak’ın konuk olacağı program 21 Temmuz Perşembe akşamı saat 21:30’da başlayacak.

Bu hafta dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Müze Sohbetleri’nin önceki programlarında doğrudan doğruya Turgutlu odak noktası olarak alınırken perşembe akşamı gerçekleşecek etkinlikte bu kez daha genel bir konuya yönelinecek.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi’nin yaz akşamlarında bu tür etkinliklerle önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Söz konusu çalışmalarımızla kentimizin kültürel yaşamına belediye olarak katkımızı sunmayı amaçlıyoruz. Tiyatro oyunları ve halk konserlerinin yanında müzedeki bu programlar da bu açıdan çok değerli. Konuya ilgi duyan tüm hemşerilerimi perşembe akşamı Kent Müzemize Hz. Mevlana ve Mesnevi’yi daha iyi tanımamıza, anlamamıza vesile olacak programımıza davet ediyorum” şeklinde konuştu.