Müze Sohbetleri’nde Eski Başkanlardan Gökyayla Anlatıldı

Turgutlu Belediyesinin kültürel etkinliklerinden birisi olan Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programında Turgutlu Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Tüzel Gökyayla konu edildi. Yoğun bir ilginin olduğu programda Gökyayla’nın hayatı ve belediye başkanlığı dönemindeki çalışmaları merhumun oğlu olan Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından anlatıldı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi tarafından gerçekleştirilen Müze Sohbetleri’nin on yedincisi geçtiğimiz akşam eski belediye binasında gerçekleştirildi. Programa Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez’in yanı sıra çok sayıda ilgili katıldı. Programda 1984-1989 yılları arasında Turgutlu Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Tüzel Gökyayla’nın hayatı ve başkanlığı döneminde gerçekleştirilen çalışmalara dair bilgi verildi.

Program sonunda söz alan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Tüzel Gökyayla, bizim ilkokuldayken belediye başkanı olarak adını öğrendiğimiz ve tanıdığımız büyüğümüzdü. İsterim ki yıllar sonra bizler de onun gibi çalışmalarımızla anılalım. Programda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyor; merhum Tüzel Amcamıza da Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.