Müze Sohbetlerinde Karaca Ahmet Sultan Konu Edilecek

Turgutlu Belediyesinin dizi olarak devam eden kültürel etkinliklerinden birisi olan Müze Sohbetlerinde bu hafta Turgutlu’nun manevî kurucularından Karaca Ahmet Sultan konu edilecek. Müze Uzmanları Hasancan Eralaca ve Mustafa Altınbaş tarafından sunulacak program, 9 Kasım Çarşamba akşamı saat 20:30’da başlayacak.

Turgutlu Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi tarafından organize edilen Müze Sohbetlerinin on birincisinde Karaca Ahmet Sultan anlatılacak. Bölgenin Türkleştirilmesinde önemli pay sahibi olan, Turgutlu’nun da manevi kurucularından birisi sayılan Karaca Ahmet Sultan’ın kimliği ve yaşadığı dönemin özellikleri Kent Müzesi’nin uzman çalışanları Hasancan Eralaca ve Mustafa Altınbaş tarafından dinleyicilere aktarılacak. 9 Kasım Çarşamba akşamı saat 20:30’da başlayacak olan program, eski belediye binasında gerçekleştirilecek.