#

Müze Sohbetleri’nde Kurtuluştan Sonraki Dönem Ele Alındı

Turgutlu Belediyesinin kültürel etkinliklerinden birisi olan Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programında, Turgutlu’nun düşman işgalinden kurtuluş sonrasındaki yaklaşık on yıllık dönemi ele alındı. Bu döneme özellikle imar faaliyetlerinin damga vurduğunun belirtildiği programı Müze Sorumlusu Mehmet Gökyayla sundu.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetleri, bu haftadan itibaren eski belediye binasında gerçekleştirilmeye başladı. Geçtiğimiz haziran ayında başlayan program, bugüne kadar Kent Müzesi’nin bahçesinde düzenleniyordu. Sonbahar ve kış aylarında eski belediye binasında devam edecek olan program, yine iki haftada bir şeklindeki periyotla devam edecek.

Geçtiğimiz akşam gerçekleşen ve ‘Kurtuluştan Sonraki Mucize’ başlığını taşıyan programda işgalden kurtuluş ve yangın sonrasındaki on yıllık süreçte Turgutlu’nun yeniden modern bir kent olarak ayağa kaldırılma dönemi ele alındı. Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından sunulan programda dönem fotoğrafları eşliğinde kentte hızla inşa edilen yeni yapılar, kamu hizmetleri ve dönemin imar planı gibi konulara değinildi. Çok sayıda ilgilinin katıldığı Müze Sohbetleri’nin bir sonraki programı 26 Ekim 2022 Çarşamba akşamı yine eski belediye binasında gerçekleşecek.