#

Müze Sohbetleri’nde Turgutlu Belediyesi Tarihi Gündeme Getirilecek

Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programının konusu “Kuruluşunun 150. Yıl Dönümünde Turgutlu Belediyesi Tarihi" olarak belirlendi. 1872 yılında kurulan Turgutlu Belediyesinin tarihinin ele alınacağı Müze Sohbetleri, 28 Aralık Çarşamba akşamı saat 20:30’da başlayacak.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetleri, her programında farklı konu başlıklarıyla devam ediyor. Müze Sohbetleri’nin bu haftaki programında Turgutlu Belediyesi tarihi ele alınacak. 1872 yılında kurulan Turgutlu Belediyesi, bu yıl 150. yaşını kutluyor. Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından sunulacak programda belediyenin 1872 yılından itibaren teşkilat yapısı ve farklı dönemlerde hayata geçirilen icraatları değerlendirilecek.

Müze Sohbetleri’nin bu hafta gerçekleşecek programının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Bu yıl belediyemizin kuruluşunun 150. yıl dönümü. Kuruluşumuzun 150. yıl dönümüne yönelik olarak geçtiğimiz ay iki kitap yayınlamıştık ve şimdi de kurumumuzun tarihini bir programla gündeme getiriyoruz. Tüm ilgili hemşerilerimi çarşamba akşamı saat 20:30’da başlayacak programımızı takip etmek için eski belediye binasına davet ediyorum” dedi.

Eski belediye binasında gerçekleştirilecek olan Müze Sohbetleri’nin “Kuruluşunun 150. Yıl Dönümünde Turgutlu Belediyesi” başlıklı programı, 28 Aralık Çarşamba akşamı saat 20:30’da başlayacak.