Müze Sohbetleri’nde Turgutlu’nun İlk Çağları Gündeme Getirildi

Turgutlu Belediyesinin geçtiğimiz yıldan bu yana belirli aralıklarla devam eden kültürel etkinliği olan Müze Sohbetleri’nde İlk Çağlarda Turgutlu ve çevresi gündeme getirildi. Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla’nın sunduğu programda MÖ 3000’lerden itibaren ilçenin çevresindeki insan yaşamına dair belirti ve kalıntılar ele alındı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen Müze Sohbetleri’nin on dokuzuncusu geçtiğimiz akşam gerçekleştirildi. Kent Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen programda Müze Sorumlusu Mehmet Gökyayla, ‘Asartepe’den Troketta’ya İlkçağlarda Turgutlu ve Çevresi’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.