#

Nazım Hikmet 121. Yaşında Şiirleriyle Anılacak

Türk edebiyatının büyük şairi Nazım Hikmet, 121. doğum yılında etkinlikle anılacak. Turgutlu Belediyesi ile Şiir Kalbimizde! Şiir, Edebiyat ve Kültür Platformu iş birliğiyle düzenlenecek “Şiirlerle Nazım’ı Anıyoruz” etkinliği, 15 Ocak Pazar günü saat 20:00’da Eski Belediye Binasında gerçekleşecek.

Memleketine olan hasretini eserleriyle aktaran yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası platformda da saygı gören çağdaş Türk şiirinin en önemli temsilcilerinden Nazım Hikmet, doğum gününün 121. yılında Turgutlu’da anılacak. Turgutlu Belediyesi ev sahipliğinde, Şiir Kalbimizde! Şiir, Edebiyat ve Kültür Platformu katkılarıyla yapılacak olan “Şiirlerle Nazım’ı Anıyoruz” etkinliğinde Nazım’ın şiirleri yeniden hayat bulacak. Aynı zamanda hayatına dair kesitler de katılımcılara aktarılacak.

“Şiirlerle Nazım’ı Anıyoruz” etkinliği 15 Ocak Pazar günü saat 20:00’da Eski Belediye Binasında gerçekleşecek.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Edebiyatımızın ‘Mavi Gözlü Dev’i Nazım Hikmet’i özel bir programla 121. doğum gününde şiirleriyle anacağız. Turgutlu Belediyesi olarak kültürümüze, edebiyatımıza eserleriyle ve hayatıyla damga vurmuş isimleri yaşatmaya büyük önem veriyoruz. Pazar günü gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.