#


Sanayi Çarşısı Projesinde 6 İş Yeri Satıldı: Yeni Projeler için 55 milyon TL Kaynak Yaratıldı

Turgutlu Belediyesi, tarihinin en büyük yatırımı olarak hayata geçirilecek olan Sanayi Çarşısı projesinde 6 adet iş yerinin satış ihalesi yapıldı. İhale sonucunda satışa çıkarılan 6 iş yerinin tamamının satışı gerçekleşti.

Turgutlu Belediyesinin geçtiğimiz ekim ayında temelini attığı ve yapımının hızla devam ettiği Sanayi Çarşısı projesinde 6 iş yerinin satış ihalesi gerçekleşti. Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan, 2-3-4-19-20 ve 21 nolu bağımsız bölümleri kapsayan ihalede 6 iş yerinin satışı yapıldı. Yapılan satış ihalesi sonucunda Turgutlu Belediyesine toplamda 55 milyon 290 bin TL kaynak yaratılmış olundu.

Sanayi Çarşısı bitirilemez, yapılamaz, o rakamlara satılamaz dedikodularını yok etmiş bulunuyoruz”

Söz konusu ihalenin sona ermesinin ardından açıklama yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bugün ayrı bir mutluluk hissediyorum çünkü çok konuşulan, Turgutlu tarihinin belediye imkanlarıyla gerçekleştirmeye çalıştığı ve temelini attığı Sanayi Çarşısı projesinde; ‘bitirilemez, yapılamaz, o rakamlara satılamaz’ dedikodularını bugün itibariyle yok etmiş bulunuyoruz. Toplam 22 adet iş yerinden oluşacak projede 6 iş yerimizin satış ihalesini gerçekleştirdik. İhalemize katılıp iş yeri sahibi olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. İnşallah hem Turgutlu’muzun hem ülkemizin kalkınması adına katma değer sunacak hizmetleri orada yaparlar” dedi.

Yapılan satışlar bizi güçlendirdi, 2023 yılında her şey daha güzel olacak”

Sanayi Çarşısı projesinin 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeler için kaynak yaratacağını da vurgulayan Başkan Çetin Akın şu şekilde konuştu:

“Bu satışlarda önümüzdeki yıl planladığımız ve önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacağımız Cuma Pazarı, Ergenekon Mahallemizde kültür evi ve kadın sığınma evimiz, Selvilitepe Mahallemizde spor salonu, cemevi ve kültür sanat merkezi, Çepnidere Mahallemizde düğün salonu ve halı saha, Çepnibektaş Mahallemizde hemşehrilerimizin düğünlerini yapabilecekleri, cemevi olarak kullanabilecekleri etkinlik salonu alanı, İstayonaltı Mahallemizde Kervanyolu, Kooperatif Sokak ve Kısmalı Yolu’nda yapacak olduğumuz prestij caddesi projelerimiz var. Bununla birlikte çiftçilerimize Turgutlu Ovası’nda ana arter olarak asfaltlanmayan hiçbir yer bırakmamak üzerine bir sözümüz vardı. Bu sözümüzü yerine getirmek için 2023 yılında 70 km’lik asfaltlama çalışması planladık. Yeni Mahallenin hem yollarında hem de meydanında yol yenileme çalışması olacak. Dolayısıyla bugün yaptığımız bu satışlar bizi cesaretlendirdi, güçlendirdi. Projelerimizi gerçekleştirmeyle ilgili kaynak yarattı. 2023 yılında her şey daha güzel olacak.”

Başkan Çetin Akın, konuşmasını herkesin yeni yılını kutlayarak ve yeni yıl dileklerini paylaşarak sonlandırdı.