#

Şenlikler Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi ile Devam Edecek

Turgutlu Belediyesi Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi ve Zurna Eğitim Atölyesi etkinlikleriyle devam edecek. Zurna Eğitim Atölyesi 5 Eylül Pazartesi günü saat 13:00’da Alyanss Garden Düğün Salonu’nda, Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi saat 21:00’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleşecek.

Turgutlu Belediyesinin birbirinden farklı ve renkli etkinlikleri Turgutlu halkıyla buluşturduğu Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerinin altıncı günü Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi ve Zurna Eğitim Atölyesi ile devam edecek. Turgutlu Arnavut Kültür Derneği ile Turgutlu Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle düzenlenecek Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi’nde Mikail Güllü, Grup Albana, Bitlis Folklor Ekibi ile Çahok Folklor Ekibi konser ve gösterileriyle şenliğe renk katacak. Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi, 5 Eylül Pazartesi günü saat 20:00’da Orta Park Saat Kulesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Gece, saat 21:00’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda konserler ve halk oyunları gösteriyle devam edecek.

Öğretici Zurnazenler ve Atölye Öğrencileri bir araya gelecek

Zurnaların Çığlığı Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Zurna Eğitim Atölyesi’nde ise Öğretici Zurnazenler ile Atölye Öğrencileri bir araya gelecek. Zurna Eğitim Atölyesi 5 Eylül Pazartesi günü saat 13:00’da Alyanss Garden Düğün Salonu’nda yapılacak.

“Birlikte Oynayalım” Müzikli Danslı Sokak Tiyatrosu çocuklarla buluşmaya devam ediyor

“Birlikte Oynayalım” Müzikli Danslı Sokak Tiyatrosu ise saat 17:00’da Mustafa Kemal Mahallesi İsmail Kırdar Parkı’nda, saat 18:00’da İstasyonaltı Düğün Salonu önünde, saat 19:00’da ise Huzurevi Parkı’nda çocuklar ve ailelere eğlenceli anlar yaşatacak.

Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleriyle eğlenceli akşamların yaşandığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “30 Ağustos Zafer Bayramımızda muhteşem bir kortej ve konserle başladığımız Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerimizde doyasıya eğleniyor, farklı kültürleri şenliğimizde buluşturuyoruz. Şenliğimizin son hemşehri gecesi olacak olan Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi ile Zurna Eğitim Atölyemize ve sokak tiyatromuza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.