#

Şenlikler Rahvan At Yarışları ile Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesiyle Devam Ediyor

Turgutlu Belediyesinin düzenlediği Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri, Geleneksel Rahvan At Yarışları ile Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi ile devam edecek. Rahvan At Yarışları 4 Eylül Pazar günü saat 12:00’da Irlamaz Rekreasyon Alanı 2.Etap’ta gerçekleşecek. Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi ise 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda saat 21:00’da başlayacak.

Zafer Bayramı,Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri dopdolu etkinlere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Konserler, tiyatrolar ve hemşehri geceleriyle eğlenceli akşamların yaşandığı şenlikler, Geleneksel Rahvan At Yarışları, Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi ile devam edecek. 4 Eylül Pazar günü ilk olarak Geleneksel Rahvan At Yarışları yapılacak. Rahvan Atçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenecek yarışlar, saat 12:00’da Irlamaz Rekreasyon Alanı 2. Etapta başlayacak.

Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği ile Turgutlu Selendililer Derneği iş birliğiyle düzenlenecek Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi saat 20:00’da Orta Park Saat Kulesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Sunuculuğunu Şehriban Tekce’nin üstleneceği gecede sanatçılar Hatice Bozoğlu, Metin Gündüz, Adem Yenilmez, Ali ve Kadriye Saruhan Kardeşler ile İzmir Yörükler Derneği Halk Oyunları ekibi sahne alacak. Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi saat 21:00’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleşecek.

“Birlikte Oynayalım” Müzikli Danslı Sokak Tiyatrosu ekibi, 4 Eylül Pazar günü saat 17:00’da Selvilitepe Mahallesi, saat 18:00’da Subaşı Meydan Parkı, saat 19:00’da ise Şehitler Mahallesi Gaffar Okkan Parkı’nda çocuklarla bir araya gelecek.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerimizde geleneklerimizi yaşatmaya ve bizi biz yapan kültürlerimizi buluşturmaya devam ediyoruz. Bütün hemşehrilerimizi 4 Eylül Pazar günü gerçekleştireceğimiz Geleneksel Rahvan At Yarışları ile Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesine davet ediyorum” dedi.