Tarih Sokakta Turunun İlk Etkinliği Gerçekleşti

Turgutlu Belediyesinin yeni kültürel etkinliği olan ‘Tarih Sokakta’ adlı kültür turunun ilk etkinliği geçtiğimiz gün gerçekleşti. Turgutlu içerisindeki birçok tarihî mekânın ziyaret edildiği kültür turunda kentin geçmişi katılımcılara yerinde anlatıldı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi’nin koordinasyonunda düzenlenen ‘Tarih Sokakta’ adlı kültür turlarının ilki geçtiğimiz gün gerçekleşti. Yaklaşık yirmi kişilik bir grupla yapılan etkinlikte Müze Sorumlusu Mehmet Gökyayla ile Kent Müzesi’nin uzman personelleri Rabia Akgüvenç ve Gamze Esen tarafından katılımcılara Turgutlu’nun tarihî mekânları ve kentin tarihi hakkında bilgi verildi. Gün boyu devam eden etkinlikte Cumhuriyet Anaokulu’ndan eski belediye binasına, Turgutlu Çarşısı’ndan Pazar ve Hacı Zeynel Camisi’ne kadar birçok nokta hakkında detaylı bilgi verilirken katılımcılar etkinliğin kendileri için çok keyifli ve öğretici geçtiğini ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.