#

TURBELDAK 11 Aralık Uluslararası Dağ Günü’nü Unutmadı

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), 11 Aralık Uluslararası Dağ Günü dolayısıyla yürüyüşünü Kemalpaşa Çınarköy’de gerçekleştirdi.

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaştan vatandaşa doğayı koruma bilincini oluşturmak ve doğanın güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla her hafta farklı rotalarda yürüyüş etkinlikleri düzenleyen TURBELDAK, hafta sonunda Kemalpaşa’ya bağlı Çınarköy parkurunu tamamladı. Uluslararası Dağ Günü’nün de unutulmadığı yürüyüş, sabahın erken saatlerinde yürüyüş liderleri Orhan Mert ile Haydar Atilla’nın sevk ve idaresinde başladı. Çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda yürüyen ekip, havanın yağışlı olmasına rağmen parkuru keyif içerisinde tamamladı. Yaklaşık 35 kişinin katılım gösterdiği yürüyüşte aynı zamanda ilk rehberliğini yapmak üzere Hasan Baykal görevlendirildi.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Dağı ve doğayı koruma bilincini oluşturmak ve doğanın güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla kutladığımız 11 Aralık Uluslararası Dağ Günü’nün anlam ve önemine uygun bir şekilde parkurumuzu tamamladık. Yürüyüşümüzde doğaya dokunmadan, doğayı değiştirmeden, doğadan haz alarak yürüyen ekibimizdeki dostane ilişki ve yardımlaşma duygusu gözden kaçmadı. Yeni katılımcılarımızın ilk defa katılmanın heyecanı ve mutluluğu da gözlerinden okunuyordu. Bu yürüyüşle dostluklarımız daha da perçinlenmiş, doğa sevgimizin kat be kat artmış olduğunu görmek hepimizi çok mutlu etti. Yürüyüşe katılan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.