#

TURBELDAK Bu Hafta Lidya Krallığı’nın Merkezindeydi

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) hafta sonunda Lidya Krallığı’nın merkezi olan Sart’ta yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren TURBELDAK, bu haftaki yürüyüş etkinliğini tarihin ve doğanın buluştuğu Sart’ta yaptı. Yürüyüş, Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla sevk idaresinde, Hasan Baykal rehberliğinde sabahın erken saatlerinde Sart Artemis Tapınağı’ndan başladı. Zorlu bir tırmanışla Sart Kalesi’ne ulaşan ekip, bir tarafı Gediz Ovası, diğer tarafta da zirvesi karla kaplı olan Boz Dağları seyredip doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri resmederek anın keyfini çıkardılar. Dönüş yolunda farklı bir rotayı kullanan doğaseverler huzur ve neşe içerisinde yürüyüşü tamamladılar.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “TURBELDAK olarak bu hafta da keyifli bir yürüyüşe imza attık. Bölgemizin en önemli turizm bölgelerinden biri olan Sart’ta yürüyüşümüzü tamamladık. Tarihin ve doğa güzelliklerinin iç içe geçtiği bu bölgede güzel anlar yaşadık. Çıkışı zorlu olan bir parkuru ilk defa yürüyen ekip arkadaşlarımız olmasına rağmen başarılı bir şekilde yürüyüş ve tırmanışı gerçekleştirdiler. Her etkinliğimizde olduğu gibi eğlendiğimiz, keyifli zamanlar yaşadığımız ve pek çok anı biriktirdiğimiz katılımcılarımıza ilgilerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.