#

TURBELDAK Ekibi Azmak-Sığacık Parkurunu Tamamladı

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürüyüş etkinlikleri düzenleyen Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), Azmak-Sığacık parkurunda harika bir etkinliğe imza attı.

Farklı parkurlara düzenlediği yürüyüş ve tırmanış etkinlikleriyle doğa severleri bir araya getiren TURBELDAK, sezonun ikinci yürüyüşünü Azmak-Sığacık rotasında gerçekleştirdi. Seferihisar Ulamış Köyü’ndeki kahvaltının ardından Grup lideri Orhan Mert'in yürüyüşle ilgili gerekli açıklamalarının ardından Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ile Haydar Atilla’nın sevk ve idaresinde yürüyüş başladı. Eşsiz doğa güzellikleri ve manzara eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Sığacık Kalesi’nde kale içerisindeki alışveriş yerlerinin gezilmesiyle sona erdi.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Ekibimizle birlikte çok güzel bir havada sezonun ikinci yürüyüşünü tamamladık. Azmak deresindeki yürüyüşümüz bizi turkuaz renkli denizle birleştirdi. Keçiyolu patikadan yürüyerek yükseldiğimizde denizin görüntüsü çok güzeldi. Maki ve Sakız ağaçları arasından devam eden patikamız bizi Aktaş Koyu’na getirdi. Burada kısa bir molanın ardından aynı güzellikteki patikadan deniz manzaralı yürüyüşümüz bizi Camcaz Koyu’na ulaştırdı. Yeşille denizin içi içe olduğu bir parkurda yürümek ve bu manzaraları fotoğraflamak gerçekten keyfimize keyif katıyordu. Denizin tuzlu kokusu ile Menengiç ağaçlarının kokusu tarifi kifayetsiz bir huzur veriyordu. Bir buçuk saatlik molanın ardından yine patikalardan yürüyerek yaklaşık bir saat sonra Sığacık’a vardık. Sığacık Kalesi ve kale içindeki alışveriş yerlerini doyasıya gezdik. Etkinliğimize katılan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.