#

TURBELDAK Ekibi Bu Hafta Ören Parkurunu Tamamladı

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), bu haftaki yürüyüş etkinliğini Kemalpaşa’ya bağlı Ören’de gerçekleştirdi.

Düzenlediği yürüyüş ve tırmanış etkinlikleriyle doğaseverleri haftanın bir günü dahi olsa günlük yaşamın stresinden ve sanal dünyadan uzaklaştırmayı amaçlayan TURBELDAK, bu hafta Kemalpaşa ilçesinde bağlı Ören’de yürüyüş ve tırmanışını gerçekleştirdi. Orhan Mert ile Haydar Atilla’nın rehberliğinde yapılan yürüyüş, Ören Piknik Alanı’ndan başladı. Yaklaşık 12 km süren yürüyüş Ören Kanyonu’nda verilen molanın ardından dönüşe geçilerek sona erdi.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “TURBELDAK olarak bu hafta Ören’de güzel bir doğa yürüyüşü yaptık. Katılımcılarımızla birlikte oldukça keyifli geçen yürüyüşümüzü ‘TURBELDAK ile Orhan Mert ve Haydar Atilla rehberliğinde güzel bir doğa yürüyüşü yaptık. Ören kahvehanelerinde sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Ören Piknik Alanı’ndan tırmanışa geçtik. Güneşin henüz ısıtamadığı hafif bir rüzgarın üşüttüğü bedenlerimiz birkaç dakika sonra tırmanışın etkisiyle ısınmaya hatta terlemeye başladı. Çınar, çam, kestane, alıç, meşe ağaçlarının her biri ressam elinden özenle çıkmış tablolar gibi karşımızda duruyor ve bu güzellikleri anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor’ sözleriyle anlatan Bayram Ali Çelikten öğretmenimize ve yürüyüşümüze katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.