#

TURBELDAK Ekibi Cumhuriyet Bayramını Unutmadı

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünü Spil tırmanışını gerçekleştirerek kutladı.

Her hafta doğaseverleri farklı parkurlarda buluşturan TURBELDAK, Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünü unutmadı. Sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkan TURBELDAK ekibi, Yaz-Kış yürüyüş liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla sevk idaresinde parkur başlangıcı olan Oduncu Yolu’ndan At Alanı Mevkiine tırmanışını gerçekleştirdi. Tırmanış sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yılı Türk Bayrağının açılmasıyla kutlanırken Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygı ve özlemle anıldı. Geyik Pınarı Çeşmesi’ni geçtikten sonra At Alanı Mevkiinde verilen öğle yemeği molasının ardından zirveye varan doğaseverler, Manisa ve Gediz Ovası manzarası eşliğinde dönüşe geçti. Katılımcılar parkurun zor olmasına rağmen tırmanışı başarıyla tamamladılar.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Katılımcılarımızla birlikte Cumhuriyetimizin 99. yılını güzel bir tırmanış etkinliğinle kutladık. Spil Dağı’nda gerçekleştirdiğimiz tırmanışta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkemizin birliği ve bütünlüğü için canını feda eden kahraman şehitlerimizi andık. Bu özel ve anlamlı etkinliğe katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.