TURBELDAK Ekibi Yılın İlk Kamp Etkinliğinde Buluştu

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) 2023 yılının ilk kamp etkinliğini Muğla Köyceğiz’de gerçekleştirdi. Pek çok katılımcının ilk kez çadır hayatını deneyimlediği kamp etkinliği iki gece üç gün sürdü.

Düzenlediği yürüyüş ve tırmanış etkinlikleriyle doğaseverleri farklı parkurlarda bir araya getiren, çocuklarda ve gençlerde spor yapma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan TURBELDAK, 2023 yılının ilk kamp etkinliğini Muğla Köyceğiz Yuvarlakçay’da gerçekleştirdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu kural ve yönergelerine uygun olarak düzenlenen kamp etkinliğine 46 doğasever katıldı. Kampta birçok katılımcı ilk kez çadır kurup çadır ve kamp hayatını yakından deneyimlediler. Toplam iki gece üç gün süren kamp etkinliğinde aynı zamanda Yuvarlakçay, Dalyan, caretta carettalarıyla ünlü İztuzu Plajı ve Toparlar Şelalesi’nde yürüyüşler de yapılarak kampçılıkla ilgili bilgiler aktarıldı.

Muğla Köyceğiz Yuvarlakçay’da düzenlenen ve üç gün süren kamp etkinliğiyle ilgili açıklamada bulunan Yaz – Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “TURBELDAK sporcuları ve aralarında çocukların da bulunduğu her yaştan sporcuyla üç gün süren kamplı etkinliğini Muğla’da gerçekleştirdik. Toplam 46 kişiyle yola çıkarak doğal hali bozulmamış kamp alanına ulaşıp çadırları kurduk. Katılımcılarımızın çoğu hayatlarında ilk defa kendi çadırlarını kurup iki gece çadırlarda kaldılar. Etkinlik sırasında gerçekleştirdiğimiz yürüyüşler ve tekne turuyla hem çevreyi tanıdık hem de birbirinden güzel anılar biriktirdik. Kampımıza katılan, deneyimlerini birbirleriyle paylaşan tüm katılımcılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.