TURBELDAK Ekibinden 23 Nisan’a Özel Tırmanış

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda zor bir tırmanışa imza attı.

Düzenlediği yürüyüş, tırmanış ve kamp etkinlikleriyle her yaştan doğasevere spor alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan TURBELDAK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı unutmadı. Ekipte yer alan Nihal Aras, Kudret Ulutaş, Haydar Atilla ve Ali Ulutaş, TURBELDAK adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Spil Dağı’nda kutlamak için zor bir tırmanış gerçekleştirdi. Dört kişiden oluşan ekip, ön duvar olarak bilinen zorlu ve tehlikeli parkurda gerçekleştirdiği tırmanışla birlikte iki mağaraya da girerek zirveye sorunsuz bir şekilde ulaştı. Ekip, zirveye ulaştığında Atatürklü Türk bayrağını açarak hem 23 Nisan’ı kutladı hem de zirveye başarıyla tırmanmış olmanın mutluluğunu yaşadı.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “TURBELDAK olarak 23 Nisan Pazar günü Spil Dağı’nda Ata’mızın armağanı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutladık. TURBELDAK adına Spil’de zirveye ulaşmak için ön duvar olarak adlandırılan performans gerektiren tehlikeli parkuru kazasız bir şekilde bitiren arkadaşlarımızı kutluyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlarım” ifadelerini kullandı.