#

TURBELDAK hafta sonu Çıkrıkçı-Sivritepe-Gürlevik parkurundaydı

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) hafta sonunda yürüyüş etkinliğini Çıkrıkçı-Sivritepe-Gürlevik parkurunda tamamladı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak düzenlediği etkinliklerle her yaştan doğaseveri bir araya getiren TURBELDAK, hafta sonu yürüyüşünü Çıkrıkçı-Sivritepe-Gürlevik parkurunda gerçekleştirdi. Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla rehberliğinde gerçekleşen yürüyüş sabahın erken saatlerinde Çıkrıkçı’da başladı. Eşsiz doğa güzellikleri eşliğinde yaklaşık 10 km yürüyen ekip, Gürlevik’te yürüyüşünü tamamladı.

Çıkrıkçı-Sivritepe-Gürlevik parkurunda gerçekleşen yürüyüş hakkında bilgi veren TURBELDAK katılımcısı Bayram Ali Çelikten şunları söyledi:

“Sabah Belediye Hizmet binası önünde toplandığımızda katılımcıların uyku mahmurluğunun altında bir an önce doğaya ulaşmak için gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi. Çıkrıkçı köyünde sabah kahvaltımızı Kerim’in kahvehanede yaptıktan sonra Akçeşme yakınlarında parkurumuza başladık. Hava oldukça güzel, güneş çamlar arasından adeta grubumuza ‘hoş geldin’ diyerek ısıtıyor. Her yer yemyeşil… Yolun sağından girdiğimiz patika çamlar arasından hafif ve tatlı bir tırmanışla bizi gür çamlıklar arasına kadar getirdi. Çamlar arasından tırmanışımız devam etti. Patikalardan kurtulup orman yoluna geldiğimizde Rehberimiz Haydar Atilla ve Liderimiz Orhan Mert rehberliğinde kültür fizik hareketleri yapıldı. Grubun neşesi zirvedeydi. Hava çok güzel bir bahar havası, her taraf yeşilliklerle süslenmiş, güneş baharın geldiğini müjdelercesine ısıtıyor. Kuşlar börtü böcekler ve güneşe kendisini göstermek istercesine boy atan papatyalar, gelincikler, dağ sümbülleri güzelliklere güzellik katıyor. Yarım saat kadar gördüğümüz orman yolundan ayrılarak Sivritepe’ye doğru tekrar tırmanışa geçiyoruz. Çamların arasında devam eden yürüyüşümüz Sivritepe’ye kadar sürüyor. Sivritepe 765mt yüksekliğinde bölgeye hâkim konumda. Sivritepe’nin tam zirvesindeki kayanın üzerine çıkılarak fotoğraflar çekiliyor. Grupta uyum harika, neşe dorukta. Yardımlaşarak zirveden tekrar orman yoluna iniyoruz. Verilen sessizlik molasında gözlerimizi kapatıp doğayı dinleyerek huzur bulduk. Bir müddet yürüdükten sonra tekrar patikalara girerek yine ulu çamlar arasından Gürlevik’e doğru yürüyoruz. Yaklaşık 10 kilometre süren yürüyüşümüz Gürlevik’te son buluyor. Gürlevik Şelalesi'ne vardığımızda ortaklaşa topladığımız kuru odunlarla kocaman bir ateş yakarak ve öğle yemeğimizi yiyoruz. Sabahın ilk ışıltısı ile başlayan yürüyüşümüz, saat üç gibi son buluyor. Liderimiz Orhan Mert, rehberimiz Haydar Atilla, artçımız ağabeyimiz Bilal Güler'in uyumlu idaresi altında tüm ekip yürüyüşten memnun. Özellikle artçımız Bilal Güler’in engin tecrübe ve hoşgörüsü ile gruba ilk katılan dostların uyumu kolaylaşıyor. Özetle her şey mükemmel her şey hoşgörü, sevgi, saygı ve anlayış çemberi içinde mutlu sonla noktaladı.”