#

TURBELDAK Kelebekler Vadisi’nde

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) sezonun ikinci etkinliğini Ahmetli Dereköy, Kelebekler Vadisi, Çıplak Değirmen parkurunda düzenledi.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı TURBELDAK, düzenlediği etkinliklerle doğaseverleri buluşturmaya devam ediyor. TURBELDAK sezonun ikinci etkinliğini ise Ahmetli Dereköy, Kelebekler Vadisi, Çıplak Değirmen parkurunda gerçekleştirdi. Katılımın oldukça fazla olduğu etkinlikte, yürüyüş severler uyum içerisinde 10 km’lik yürüyüş parkurunu tamamladı.

Kelebekler Vadisi’nde hüzünlendiren tablo

Kelebekleriyle ünlü ve birçok canlı türünün yaşam alanı olan Kelebekler Vadisi’ne ulaşan TURBELDAK katılımcıları, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Doğaseverler, Kelebekler Vadisi’nde ekolojik düzenin bozularak baraj yapımı sebebiyle pek çok iş makinesinin yer aldığını, bununla birlikte alandaki şelalenin yok olduğunu da gördü.

Yürüyüşün keyifle başlandığını ancak Kelebekler Vadisi’nde karşı karşıya kaldıkları tablonun katılımcıları oldukça üzdüğünü belirten Yaz – Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Sezonun ikinci etkinliğinde Ahmetli Dereköy, Kelebekler Vadisi, Çıplak Değirmen güzergahında katılımcılarımızla birlikte 10 km’lik yürüyüş parkurumuzu tamamladık. Keyifle başladığımız yürüyüşümüzde hepimizi şaşırtan ve derinden üzen bir tabloyla da karşılaştık. Doğa harikası yerler, baraj yapılacağından etrafı darmadağın olmuş bir halde karşımızda duruyordu. Maalesef ekolojik denge bozulmuş, adı kelebekleriyle ünlenmiş Kelebekler Vadisi yok olmuş, tüm canlıların yaşam alanları talan edilmişti. Doğa olmadan spor olmaz diyoruz ama yakında spor yapacak doğa kalmayacak. Hepimizi oldukça üzen bu duruma rağmen etkinliğimizi güzel ve sorunsuz bir şekilde tamamladık. Yürüyüş etkinliğimize katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.