TURBELDAK’ın Rotası Türkmen Şelalesi Oldu

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), Yunt Dağı eteklerindeki Türkmen Şelalesi’nde yürüyüş etkinliğini tamamladı.

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenleri farklı parkurlarda buluşturmaya devam ediyor. TURBELDAK’ın bu haftaki rotası ise Türkmen Şelalesi oldu. Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ile Haydar Atilla’nın rehberliğinde gerçekleşen yürüyüş, sabahın erken saatlerinde başladı. Yürüyüş rotasındaki eşsiz doğal güzelliklerin keyfini çıkaran ekip, adeta doğa harikası olan şelalelerden geçerken adrenalin dolu dakikalar da yaşadı. Yaklaşık 6 km süren parkurda 40 metre ile bölgenin en yüksek şelalesi olan Türkmen Şelalesi’ne ulaşılmasının sonrasında Türkmen geleneklerinin yaşatıldığı OBASYA Yunt Dağı Türkmen Obası ziyaret edilerek yürüyüş etkinliği sonlandırıldı.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Bu hafta doğa harikası olan Türkmen Şelalesi’nde yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüz boyunca yeşilin her tonu ve doğanın sunduğu tüm güzellikler bizlere eşlik etti. Büyüklü ufaklı şelalelerden geçtiğimiz sırada heyecanlı anlar da yaşadık. Her hafta olduğu gibi bu hafta da tüm katılımcılarımızla birlikte birçok güzel yeni anı biriktirerek etkinliğimizi sonlandırdık. Katılımlarından dolayı katılımcılarımıza teşekkür ederim” dedi.