#

TURBELDAK’tan Medetsiz Zirvesine Tırmanış

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi Anma Tırmanışını bu yıl Bolkar Dağlarının en yüksek zirvesi olan 3524 rakımlı Medetsiz’e tırmanarak gerçekleştirdi.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı TURBELDAK, Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi Anma Tırmanışı”na katıldı. Tırmanışa katılan 29 sporcu ve 2 antrenör Bolkar Dağlarının en yüksek zirvesi olan 3524 rakımlı Medetsiz’e tırmandı. Zirveye çıkan TURBELDAK ekibi tırmanışı korona virüsle mücadele eden doktorlar, hemşireler, laboratuvar çalışanları, hasta bakıcılar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına ithaf ettiler.

Tırmanışa katılmak için geçtiğimiz cuma günü yola çıkan TURBELDAK Ekibi cumartesi sabahı ise Niğde Ulukışla’da kamp ve tırmanış için gerekli hazırlıkları gerçekleştirerek Darboğaz Köyünden geçti ve 2200 metredeki Meydan Yaylasında araçlardan inerek 4 km ileride 2600 metredeki Karagöl Kamp Alanına yürüdü. Kampın kurulmasının ardından gece saat 01.00’da zirveye hareket eden ekip gidiş geliş toplam 22 km’lik uzun ve zor bir tırmanış gerçekleştirerek sabah 07.30’da 3524 metre yüksekliğindeki Medetsiz zirvesine vardı. Zirve defterinin imzalanmasının ardından hatıra fotoğrafları çekilen ekip zorlu bir inişin ardından kamp alanına gelerek dönüş için hazırlıklarını tamamlayarak yola çıktı.

Medetsiz zirvesine gerçekleştirilen yürüyüş hakkında açıklamada bulunan Yaz – Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı TURBELDAK sporcularımız Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi Anma Tırmanışını bu yıl Bolkar Dağlarının en yüksek zirvesi olan 3524 rakımlı Medetsiz’e tırmanarak gerçekleştirdi. 24 – 25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen tırmanış için gerekli hazırlıklarımızın ardından cumartesi gecesi 01:00 itibariyle başlayan tırmanışımız sabah 07:30’a kadar sürdü. Medetsiz Zirvesine tırmanışımızın ardından zirve defterini imzaladık ve katılımcılarımız ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz Medetsiz Zirve tırmanışını Covıd -19 pandemisiyle mücadele eden başta doktorlarımız, hemşirelerimiz, laboratuvar çalışanlarımız, hasta bakıcılarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza ithaf ediyoruz. Emeği geçen herkese ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.