#

TURBEM’de YKS Gururu

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Eğitim Merkezi’nde (TURBEM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 165 öğrenci, aralarında ODTÜ, Hacettepe ve Ankara Üniversitesinin bulunduğu eğitim kurumlarına yerleşmeyi başardı.

Turgutlu Belediyesinin hayata geçirdiği en önemli eğitim projelerinin başında gelen TURBEM’de YKS gururu yaşanıyor. TURBEM’de YKS’ye hazırlanan 277 öğrenciden 165’i ODTÜ, Hacettepe, Ankara Üniversitesi gibi köklü eğitim kurumlarının da aralarında bulunduğu 50 üniversitenin tıp, hukuk, diş hekimliği, mühendislik gibi 41 farklı bölümüne yerleşti.

TURBEM öğrencilerinin kazandıkları üniversite ve bölümler şu şekilde:

Hacettepe Üniversitesi: 4

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ): 1

Ankara Üniversitesi: 1

Ege Üniversitesi: 8

Dokuz Eylül Üniversitesi: 6

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi: 8

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi: 12

Manisa Celal Bayar Üniversitesi: 15

Süleyman Demirel Üniversitesi: 7

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi: 7

Kazanılan bölümler

Tıp: 1

Diş Hekimliği: 1

Hukuk: 1

Çeşitli Mühendislikler: 11

Öğretmenlik: 2

Sağlık Alanı Lisans Programları: 5

İktisat: 5

Maliye: 3

İlahiyat: 3

Sosyal Hizmetler: 4

“Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz”

Öğrencilerin başarısından gurur duyduklarını belirten Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “YKS’ye Eğitim Merkezimizde hazırlanan öğrencilerimiz bu yıl bizleri çok gururlandırdılar. Türkiye’nin köklü üniversiteleri ve bölümlerini kazanan öğrencilerimizi yürekten kutluyor, eğitim hayatları boyunca başarılarının daim olmasını diliyorum. Hayallerindeki üniversiteye yerleşmelerinde büyük pay sahibi olan ailelerimiz ve Eğitim Merkezimizin öğretmenlerine ise emek ve fedakarlıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.